sabon.ro

The Body Shop implineste 40 de ani de existenta

Unul dintre brandurile mele preferate a implinit pe data de 26 martie, 40 de ani! Nu imi vine sa cred ca The Body Shop implineste 40 de ani! Pentru a marca aniversarea, The Body Shop a lansat noul Angajament Enrich Not Exploit™, cu un set de obiective pentru a ajuta brandul sa devina cel mai etic si sustenabil brand global din lume. Va las sa cititti mai jos o scurta istorie a brandului.

The Body Shop implineste 40 de ani

Anita Roddick, fondatoarea THE BODY SHOP / Credit photo: David Montgomery/Getty Images


Ce reprezinta si pentru ce lupta The Body Shop


De la lansarea programului Trade not Aid in 1987, primul program Community Trade din industria frumusetii, pana la inventarea primului Body Butter în 1992, The Body Shop a fost în frunte facand schimbarea posibila.

În 2013, dupa ce a militat 20 de ani Împotriva Testarii pe Animale (Against Animal Testing), The Body Shop a sarbatorit interzicea importului si vanzarii de produse cosmetice si ingrediente testate pe animale în Uniunea Europeana. Compania continua sa militeze la nivel global.

În cel de-al 40-lea an de existenta, The Body Shop va lansa Bio-Bridges, o noua initiativa de  a proteja si a regenera 75 milioane metri patrati de habitate avariate si de a ajuta comunitatile sa traiasca mai sustenabil. De asemenea, The Body Shop va introduce o noua gama de îngrijire a tenului 100% vegetariana, pe baza de retete de frumusete din natura, dar si o inovativa gama de parfumuri ce capteaza esente rare, pretioase, vii lasand în acelasi timp natura neatinsa.

Compania va mai introduce un nou si inovativ ambalaj sustenabil, AirCarbon™, ce converteste gazele cu efect de sera pentru a produce o alternativa la plastic.

Fondat de catre regretata Dame Anita Roddick cu un singur magazin în Brighton, în sud-estul Angliei, în 1976, The Body Shop are acum angajati peste 22.000 de oameni în 65 de tari în toata lumea. 250 milioane de oameni viziteaza anual cele 3.300 magazine The Body Shop.

Jeremy Schwartz, Chief Executive The Body Shop spune: “Întotdeauna am facut lucrurile altfel, am spart tiparele, am fost îndrazneti, am fost curajosi. Am folosit magazinele si produsele noastre pentru a comunica probleme ale mediului înconjurator si ale drepturilor omului; ne-am inspirat si mobilizat angajatii si clientii sa ia actiune si asta a dus la o schimbare semnificativa. Uitandu-ne la urmatorii 40 de ani, angajamentul nostru pentru schimbarea pozitiva este la fel de puternic. Dorinta noastra este sa protejam si sa îmbogatim planeta, oamenii si produsele. Produsele noastre îmbogatesc, dar nu fac niciodata promisiuni false si nu sunt niciodata testate pe animale.”

Angajamentul The Body Shop le reaminteste clientilor de ce continua sa aleaga frumusetea etica. De ce noul set de obiective ale The Body Shop va face mai mult pentru a îmbogati planeta, produsele sale si viata oamenilor cu care lucreaza. Programul sau inovator Community Trade se va dubla, iar The Body Shop va proteja unele dintre speciile pe cale de disparitie si va revigora zone inestimabile de padure tropicala prin crearea de Bio-Bridges.


Istoria The Body Shop


 Facem frumusetea mai buna de 40 de ani

The Body Shop a fost pionier în activism social, înainte ca asta sa devina o moda si a fost construit pe credinta ca afacerea poate fi o forta pentru bine. Cateva repere ale istoriei The Body Shop sunt rezumate mai jos:

1976:  The Body Shop a deschis primul sau magazin pe 26 martie în Brighton pe costa de sud a Angliei. Pana în 1978 prima franciza peste hotare a fost un chiosc în Bruxelles si pana în 1982 noi magazine au fost deschise în ritm de doua pe luna.

1977: The Body Shop lanseaza faimoasa gama pentru îngrijirea tenului Vitamin E, care a trecut testul timpului. Primul produs din cea mai bine vanduta gama Vitamin E a fost

Vitamin E Moisture Cream.

1981: The Body Shop introduce parfumul reprezentativ cruelty-free White Musk®, primul produs pe baza de mosc vegetal, sintetic. White Musk® ramane de baza în portofoliul The Body Shop. Black Musk este ultimul care s-a alaturat colectiei.

1985: The Body Shop a lansat racoritoarea lotiune pentru picioare din gama Peppermint dupa ce atletii de la Maratonul Londrei au venit într-un magazin din Londra sa se planga de dureri de picioare.

1986:  Campania Save the Whale (Salvati balenele) s-a lansat împreuna cu Greenpeace – prima mare campanie pe care Anita Roddick si The Body Shop au lansat-o, atragand atentia asupra continuei amenintari cu care se confrunta marile mamifere. The Body Shop a fost unul dintre primele branduri internationale de frumusete care a folosit o alternativa la uleiul de casalot, introducand pentru prima data uleiul de jojoba.

1987:  ‘Trade not aid’ (Comert, nu ajutor) a fost filozofia în care Anita Roddick a crezut cu pasiune ca este cel mai eficient mod de a contribui la alinarea saraciei. Primul produs Community Trade pentru The Body Shop a fost un accesoriu de masaj pentru picioare (Footsie Roller), produs de un furnizor din sudul Indiei. Multumita comertului cu The Body Shop, Teddy School s-a deschis în 1994 oferind o oportunitate la educatie copiilor din zona. Relatia noastra comerciala cu Teddy Export continua si astazi.

1990:  The Body Shop Foundation, o organizatie caritabila ce finanteaza grupuri ce militeaza pentru drepturile omului si protejarea mediului înconjurator, a fost înfiintata.

1992:  Lansarea primului Body Butter, Mango. De atunci a devenit unul dintre cele mai faimoase produse ale The Body Shop. A mai fost imitat si copiat între timp, însa al nostru continua sa castige premii în toata lumea.

1996:  Campania împotriva testarii pe animale a avut ca rezultat interzicerea testarii produselor cosmetice si a ingredientelor pe animale în Marea Britanie în Noiembrie 1998, atunci cand cea mai mare petitie dintotdeauna (patru milioane de semnaturi) a fost transmisa Comisiei Europene.

1997:  The Body Shop a fost prima companie internationala de cosmetice recunoscuta de Humane Cosmetics Standars sprijinita de grupuri internationale pentru protectia animalelor.

1997: Noul produs iconic Tea Tree Oil a fost lansat. Mica sticluta este o îndragita solutie naturala ce contribuie la pastrarea tenului curat si fara pete sau cosuri. Uleiul din arbore de ceai, originar obtinut din Australia, acum provine de la furnizorul nostru din Kenya prin programul Community Trade.

1998: The Body Shop a devenit membru fondator al initiativei Ethical Trading. Angajamentul sau pentru drepturile omului a creionat întotdeauna modul cum lucreaza The Body Shop cu furnizorii sai din întreaga lume. Construieste relatii stranse cu acei furnizori si lucreaza împreuna pentru a asigura ca la baza afacerii este comertul etic. The Body Shop considera ca asa trebuie sa se faca afacerile.

1998: Lansarea de catre The Body Shop a gamei Hemp a cauzat o larga controversa atunci cand presa a scris despre relatia dintre Hemp si cannabis. A facut din lansare un mare succes, iar produsul este la fel de popular si astazi.

2003: Campania Stop Violence in the Home s-a lansat cu scopul de a strange bani pentru victimele violentei domestice.

2006: L’Oréal a achizitionat The Body Shop, mandru sa aiba în portofoliul sau o companie de succes, orientata spre natural cu o mostenire distincta, bazata pe valori puternice si bine definite.

2007:  The Body Shop  a devenit prima companie de cosmetice care se aprovizioneaza cu ulei de palmier obtinut sustenabil.

2008:  The Body Shop introduce recipientele PET reciclabile dupa consum.

2009:  The Body Shop si ECPAT International au lansat campania Stop Trafficking of Children & Young People. A inspirat schimbarea la o scara fara precendent, strangand peste 7 milioane de semnaturi de la clienti din toata lumea, iar ca rezultat peste 20 de tari s-au angajat sa adopte o noua legislatie drept raspuns la petitiile noastre. A devenit cea mai mare campanie dintotdeauna pentru The Body Shop.

2012:  S-a lansat Drops of Youth™ Concentrate. Avand la baza o formula 98% naturala si tehnologia celulelor stem, acesta a devenit cel mai bine vandut produs la The Body Shop.

2012: The Body Shop a lansat Wood Positive, pentru a compensa copacii taiati si toata hartia ce intra în ambalajele primare, secundare si de tranzit. În 2012, s-a focusat pe Atlantic Rainforest din Brazilia si Anzii de sud în Ecuador.

2013:  Dupa 20 de ani de cand militeaza neîncetat, The Body Shop a sarbatorit interzicerea importului si vanzarii de produse cosmetice si ingrediente testate pe animale în Uniunea Europeana.

2015: The Body Shop a lansat o noua si inovativa gama pentru îngrijirea tenului, Oils of Life™, infuzata cu trei uleiuri pretioase din seminte: ulei din seminte de chimen negru, ulei din seminte de macese si ulei de camelie, cunoscute pentru proprietatile lor supreme de revitalizare a tenului. Noua colectie premium, împreuna cu noua gama pentru îngrijirea corpului, Spa of the World™, au cunoscut un succes fenomenal.

2016: The Body Shop a lansat Angajamentul sau: Enrich Not Exploit ™ It’s in our hands.


Despre The Body Shop


Fondat în 1976 în Brighton, Anglia, de Anita Roddick, The Body Shop este un brand de frumusete global. The Body Shop cauta sa faca o diferenta pozitiva în lume oferind produse de înalta calitate, inspirate din natura, pentru îngrijirea corpului si a tenului, a parului si de machiaj, produse etic si sustenabil. The Body Shop a introdus pentru prima data filozofia ca afacerea poate fi o forta pentru bine si dupa ce a fost achizitionat de L’Oreal în 2006, îsi extinde viziunea la o scara mai mare. The Body Shop are mai mult de 3.000 de magazine în peste 60 de tari.

 

Follow: