Cum se poarta dantela

Cand a aparut trendul rochiilor din dantela am fost extrem de fericita. In sfarsit aparuse un alt fel de sexy, dar fara sa fie vulgar. Din cate imi aduc aminte, acest minunat trend a aparut prin 2010 si printre primii care au prezentat acest gen de rochii au fost Dolce & Gabbana si Elie Saab. 

Cum se poarta dantela

Cum se poarta dantelaCum se poarta danteladanteladae4a-elie-saab-haute-couture-fall-winter-2012-2013-collection-runway-black-lace-dresses

In sfarsit, dantela nu mai era un material rezervat doar rochiilor de mireasa, sau lenjeriei intime. De abia asteptam sa imi cumpar una.

Dar din pacate ce a aparut la noi mi s-a parut de-a dreptul oribil si lipsit de imaginatie. Exista doar un tip de silueta pentru rochia din dantela si anume  A-line, iar dantela mi s-a parut ieftina, de proasta calitate, groasa si butucanoasa. Si de multe ori imi aducea aminte de perdelele bunicii. Iar daca cumva gaseai acea minunata si delicata dantela, de obicei era pe tricouri sau diferite bluze si costa mult prea mult! 

Si nu cred ca am vazut vreodata pe cineva care sa fia avantajata de acest gen de rochie facuta din acea dantela groasa. Fiind groasa si elastica, se mula “foarte bine” pe brat, facandu-l sa para foarte gros. Cel mai bun exemple este Adele.


Si afara de brate, mi se parea ca nici silueta rochiei in sine nu era foarte bine definita. Era mai mult lalâie si fara forma. Dar pentru a repara acest detaliu minor, “creatorii” s-au gandit sa puna acea oribila curelusa in talie. 

Cum nu se poarta dantelaCum nu se poarta dantela

 

 Acum insa,am gasit in sfarsit mai multe tipuri de silueta pentru rochia dantela, dar mai mult pe site-urile de pe afara gen ASOS. Sau daca gasim la noi, la fel, preturile sunt mult prea mari. Am gasit totusi o rochie din dantela aceea delicata si sexy pe care o iubesc, din colectia DANA sunt sigura, dar am o mare problema cu ea.

993fb-dantela00mm
 
De fiecare data cand o vad, imi aduc aminte de aceasta imagine:
 
7bd4b-boob-mouse
 
Seamana, nu?
 

Un alt lucru esential in alegerea acestui gen de rochie este lungimea. De exemplu rochia din imaginea de mai jos, nu ar avantaja deloc pe cineva mai mic de 1,70, fiind un material cu atat de multe detalii. 

rochie dantela
 
 Si intr-un final am reusit sa gasesc si niste haine din dantela, care sa imi placa foarte mult, chiar daca sunt din dantela groasa. Toate pozele sunt luate de pe ASOS, asa ca daca vreuna va face cu ochiul e de ajuns sa tastati “lace” in casuta de search.
1f030-bluzalargarochie dantelarochie dantela35550-pantalonicaa5a-image1xxl1

Intre timp,au aparut si kitch-urile: ASA NU!

0f475-incaltari27cba-dantela4kichioasadac60-image1xxl2
 
 
Voi ce parere aveti? Ati gasit rochia din dantela perfecta?
 
De asemenea,  daca aveti sugestii, pareri, critici legate de aceasta rubrica a mea, numita “trendul de vineri”, va rog, nu ma lasati “sa orbecai in intuneric”. Lasati un comentariu!
 
Follow: