sabon.ro

Increderea ca definitie a frumusetii

Cand eram mica aveam impresia ca sunt urata. De fapt nu doar aveam impresia, ci chiar eram ferm convinsa. Si asta din cauza ca aratam asa:
blogger-image-191691390
Sunt jumatate lipoveanca si asta s-a vazut foarte bine cand eram mica. Noroc ca aveam cercei astfel incat lumea sa stie ca sunt fata. Tot timpul trebuia sa am parul scurt, nu pentru ca era vreo chestie religioasa sau ceva de genul, ci pur si simplu pentru ca eram atat de indragostita de guma de mestecat incat adormeam cu ea in gura si noaptea visam ca imi fac coronite in par. Diminetile erau un adevarat cosmar pentru ca mama se chinuia sa imi scoata guma intinsa si lipita foarte bine prin tot parul si pana la urma ma tundea pentru era imposibil sa mai salveze ceva.
In afara de parul scurt, o alta problema mai era ridicata de tabloul cu tata de cand era mic. Il vedeam aproape zilnic si mereu am aveam impresia ca sunt eu. Si apoi mai era si amenintarea suprema. Verisoarea mea! Care desi era tot jumatate lipoveanca, avea trasaturi foarte frumoase si delicate si iti dadeai seama imediat ca era fata. Si in afara de asta avea un par superb, des si lung. Si cam astea au fost primele mele repere in viata despre frumusete. Trasaturi feminine si par lung.
blogger-image-1011874588blogger-image--572235408
Ulterior am ajuns sa am si eu parul luuung, dar tot nu eram multumita. Eram in continuare ferm convinsa ca ma strica fata. Inca aveam impresia ca am fata de rusnac. Dar daca tot aveam parul lung, am inceput sa ma joc cu el cu speranta poate o sa ma placa si pe mine cineva…blogger-image-1687990724 blogger-image-1264384308 blogger-image-2102235472
Intr-un final am trecut peste faptul ca am fata de baiat si am inceput sa vad „cat de grasa” sunt. Si asta din cauza prietenelor mele care erau extraordinar de slabe. 3 prietene si toate 3…ajunsesem sa imi fie rusine si de propria umbra pentru ca in ea se vedea cel mai bine cat de late aveam soldurile.
Si am trait cu senzatia asta ca sunt grasa pana cand chiar m-am ingrasat si atunci mi-am dat seama ca de fapt niciodata nu am fost grasa, ca niciodata nu am fost urata si ca nu aveam nevoie de par lung pentru a fi placuta de baieti. Era de ajuns ca eram fata si ca aveam sani.
blogger-image--1171122761
Dar trebuie sa recunosc ca toate aceste defecte inventate au avut si partea lor pozitiva. De-a lungul timpului am dezvoltat un simt al umorului excelent. Mereu imi ziceam ca daca tot nu sunt slaba si frumoasa, macar sa fiu nostima. Si asa o sa ma tina minte baieti…ca fata aia super amuzanta.
Intr-un final mi-am dat seama ca de fapt au fost, sunt si vor fi mereu baieti care se vor uita la mine si ma vor considera frumoasa. Dar asta nu din cauza ca m-am infrumusetat eu intre timp. Ci din cauza ca in sfarsit am ajuns sa inteleg ca de fapt totul se reduce la cum te vezi tu pe tine insuti „also known as” cata incredere ai in tine.
Nimeni nu vrea sa stea langa cineva care se plange tot timpul de felul cum arata sau pur si simplu ca ea de fapt nu poate face…nimic. Nici sa isi imbunatateasca viata, dar nici sa inceteze cu vaicareala.Asa ca aduna-te, nu te mai lamenta si treci la actiune! Numai tu poti cu adevarat sa iti cresti increderea in tine!
P.S. asta este fata mea cand tu zici ca nu poti, sau mi te plangi ca esti grasa:
3b285-dsc_0466
Follow: