SPF-ul si cremele dermocosmetice destinate tenului cu probleme (pori dilatati)

Zilele trecute, am vazut pe blogul Camelutei, un review despre Iwostin Purritin emulsie matifianta. Si a zis ceva care m-a pus pe ganduri. Crema aceasta nu are SPF. De ce nu are SPF? Am observat ca foarte multe creme din gama dermo-cosmeticelor special concepute pentru tenul gras/tendinte acneice, nu contin SPF. Intr-adevar, nu toate, dar stati ca ajungem si acolo. 
 
Am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta ce si cum…Momentan, am primit raspunsuri  concrete in ceea ce priveste produsele pentru tenul cu probleme de la Vichy (pura coincidenta).  
 
I:  Am observat ca Normaderm Crema hidratanta Tri-activa pentru tenul cu probleme nu contine nici un fel de protectie solara. De ce?
be5fb-vichy-normaderm-crema-hidratanta-50ml-292827
R: Crema Normaderm Tri-activa este o crema ce contine acid salicilic, acid glicolic, LHA, realizand astfel un peeling chimic; de asemenea, are si actiune hidratanta timp de 24 de ore, si matifianta (datorita continutului in siliciu care neutralizeaza sebumul, si in perlita). Efortul producatorilor s-a concentrat pe cele 3 actiuni: tratarea problemelor tenului (cosuri, puncte negre, pori dilatati,luciu), hidratarea timp de 24 ore si matifiere. O crema care sa fie “buna la toate” este greu de realizat (numarul de ingrediente care se pot pune este limitat; plus ca trebuie tinuta seama de interactiunea dintre acestea, de faptul ca acestea trebuie sa ramana active si alte aspecte). 
 
I: Daca o persoana are ten cu probleme si vrea sa foloseasca Crema Normaderm Tri-activa, dar in acelasi timp vrea si o protectie solara, ce puteti sa ii recomandati? 
 
R: Dupa curatarea tenului, se aplica crema Normaderm Tri-active. Se asteapta 15-20 minute, apoi (sau in momentul in care iesiti din casa), se poate aplica crema cu factor de protectie. 
 
I: Am observat ca Normaderm Pro Mat Crema hidratanta matifianta contine protectie solara, dar nu specifica cat. Care este protectia solara?
 
R: Crema Normaderm Pro Mat contine un factor de protectie 15. c843c-ar7253
 
I: Care este diferenta dintre tri-activa si cea pro-mat matifianta? Din cate vad ambele au si scopul de a matifia.
 
R: Da, ambele au o actiune matifianta si lupta impotriva problemelor tenului. 
Crema Normaderm Tri-active este o crema ce asigura un peeling datorita continutului sau in acid salicilic, acid glicolic si LHA (acestia, printr-o actiune in lant, fac ca sa existe o actiune continua a acestei creme pana la urmatoarea aplicare), are o actiune hidratanta continua, o textura mai placuta, nu contine parabeni. 
 
I: Din cate inteleg, crema Pro mat, in conditiile in care contine si SPF, este mai buna pentru persoanelor care doar au probleme cu excesul cu sebum si nu neaparat persoanelor care au probleme cu acneea (pentru care este mai buna cea Tri-Active). Nu?
 
R: Da, persoanelor care se confrunta doar cu un exces de sebum li se recomanda crema Normaderm Pro Mat, iar celor care au atat exces de sebum, cat si alte probleme gen cosuri, puncte negre, puncte albe, crema Normaderm Tri-active. 
 
Si ultima intrebare este legata de expresia “inchide porii”.
 
I: Ce inseamna de fapt “inchide porii”? Din cate inteleg eu, pentru ca acesti pori sa se inchida, ar trebuii sa aiba niste muschiuleti mici. Nu? Si din cate stiu sub pori nu exista muschiuleti. Este doar un fel de expresie care exprima faptul ca acesti pori sunt intr-un fel acoperiti de crema si creaza impresia de pori mai mici?
 
R: Porii reprezinta orificiile de deschidere la suprafata pielii a foliculilor pilo-sebacei, a glandelor sebacee si a celor sudoripare. Marimea lor este conditionata genetic. Intr-adevar nu exista niciun fel de muschiuleti la nivelul lor. In conditiile unui sebum secretat in exces (tenul gras), ductele glandelor sebacee se dilata, creand aspectul de pori dilatati. In opozitie, substantele astringente (din lotiuni tonice, masti) au un efect temporar de micsorare a porilor printr-o actiune iritanta care face ca zona din jurul porilor sa se umfle, obtinandu-se astfel efectul dorit. 
 
Toate  raspunsurile  mi-au fost date de un medic dermatolog din partea echipei Vichy. 
 
Mai vorbim 😛