Bruxism sau scrasnirea dintilor

In postarea legata de spalatul dintilor, am uitat sa va mai zic ceva. Eu sunt bruxomana. ­čÖé Suna foarte ciudat, dar asa se cheama persoanele care isi scrasnesc dintii in timp ce dorm. Aici ┬áaveti toate detaliile despre cum se manifesta.Eu am┬áaflat de la┬áfosta colega de camera ca┬áfac asta. Si colega mea de camera nu dormea cu mine in pat. Dormea la aproximativ 5 metri (era o camera ff mare) si totusi o trezeam cu scrasnirea dintilor.

Ca┬ási consecinte, cea mai grava in cazul meu este spargerea maselelor.┬áNu┬ámai stiu exact de cate ori mi-am spart maselele pentru ca nu am tinut socoteala. Pana sa aflu ca sufer de acest tic nervos, am crezut ca pur si simplu am eu masele de “proasta calitate”. Dar consecinte┬ásunt mult mai multe printre care si durerile de cap dimineata.

Daca suspectati ca suferiti de acest tic, trebuie neaparat sa mergeti┬ála medicul┬ástomatolog pana nu ramaneti fara masele si┬áplombe. El o sa faca un mulaj al dintilor (probabil partea de jos) si o sa┬ádea comanda mai departe pentru┬áo gutiera. A mea este din silicon, o port de vreo 5 ani si se vede. Este foarte tocita in special in partea din spate a maselelor. Din pacate nu o port tot timpul.┬áMa trezeste prietenul meu cand imi scrasnesc dintii si ma duc dupa gutiera…

Neaparat transmiteti mesajul mai departe!

Follow: